omnibus
   
 

KNJIGE U PRODAJI

- Priča o jednom lošem pacovu

autor: Brajan Talbot

- Bad Boy

autor: Mladen Oljaća

- Vadisrce

autor: Đorđe Milović

- Ćerke

autori: Meri M Talbot i Brajan Talbot

- Etel i Ernest

autor: Rejmond Brigs

- Devedesete

autori: Wostok i Grabowski

- Šavovi

autor: Dejvid Smol

- Stripovi iz Nikad
robom (1963-1966)

autor: Radivoj Bogičević

- Stripovi iz Nikad robom
(1966-1968)

autor: Branislav Jovanović - Brana

- Briten i Brulajtli

autor: Hana Beri

- Trag kredom

autor: Migelančo Prado

- Dnevnik Ane Tank

autor: Iztok Sitar

- Tangente

autor: Migelančo Prado

- Manuel Montano

autor: Migelančo Prado

- Hladna kao led

autor: Nina Bunjevac

- Drugim očima

autor: Đorđe Milović

- Nova vremena

autor: Tomaž Lavrič

- Stripovi koje smo voleli

autori: Ž.Tamburić, Z.Zupan, Z.Stefanović

 

  

Trag kredom

naziv originala:
Trazo de tiza

autor: Migelančo Prado
predgovor: Vasa Pavković

Edicija: Svetski tragovi #3

Format: 210x297mm (A4)
Povez: Polutvrdi (šiveno)
Broj strana: 100 (color)
Godina izdanja: 2012
ISBN: 978-86-87071-10-0

Cena: 2.100 din

= POPUST 50% =
CENA SA POPUSTOM: 1.050 din
- samo za ONLINE porudžbine
- samo kod izdavača
- uključeno slanje poštom
- dok traju zalihe
- Email: office@omnibus.rs


 

Biografija Migelanča Prada

Migelančo Prado (Miguelanxo Prado), (1958 - ), rođen je u Korunji (La Koruna), i studirao je arhitekturu kada je počeo da objavljuje prve stripove 1980. godine. Posle toga objavljivao je u magazinima Strava (Creepy), Svetski stripovi (Comix International), Zona 84, Kairo (Cairo), itd. Njegove knjige sa stripovima objavljuju se u mnogim zemljama i od strane više izdavača: Španija (“Norma Editorial”), Francuska („Casterman”, „Dupuis”, „Editions Mosquito”), Portugalija (”ASA”), Nemačka („Salleck Publications”, „Ehapa Verlag”), Italija („001 Edizioni”), SAD („NBM”), a sada konačno i kod nas.

PRODAJA KOD IZDAVAČA

Direktna prodaja

Javite nam se email-om ili telefonom da kupite knjige direktno od nas (office@omnibus.rs , telefon: +381 (0)63 250 669).

POZOVITE ZA POPUST !

 

PRODAJA U KNJIŽARAMA

Knjižare

Delfi: Kralja Milana 48 (ulaz iz Resavske) / SKC, Beograd

DRUGI O KNJIZI

TRAG KREDOM

“Trag kredom” je najpretenciozniji strip koji sam u životu pročitao, ali Prado i ne pokušava da se dodvori širokim masama, crta i piše onako kako želi, očekujući od svojih čitalaca da razmišljaju. On je autor savršeno svestan svojih mogućnosti, koji sigurnom rukom stvara table stripa koje vizuelno podsećaju na radove velikana slikarstva, Tuluza-Lotreka i Šilea (makar kada je reč o Pradovim likovima), kao i autor koji se dobrano oslanja na književne klasike, Borhesa i Kortazara, ali i neko ko savršeno razume jezik filma; teme slične onima iz “Traga kredom” naći će se kasnije u njegovom animiranom filmu “De Profundis: Zvuk mora”. A sve to on nudi u formi stripa, pa je takav strip – rekoh, pretenciozno, vrlo pretenciozno delo – potpuno izuzetan u svojoj veličini i raskoši. Prado nije samo strip crtač i scenarista, već i režiser i pripovedač, no, zahvaljujući pre svih Mebijusu, te Hugu Pratu (kome je posvetio nešto kao epilog “Traga kredom”), Munjozu i Sampaju, shvatio je da je ipak jezik stripa “najmoćniji i najveličanstveniji od svih koji su mu stajali na raspolaganju”.

ANDRIJA MIHAJLOVIĆ

Objavljeno: 26. mart 2013.
na sajtu: http://www.stripovi.com

YELLOW CAB

Trag kredom (1992) jeste remek-delo savremenog stripa. Pod uticajem Borgesa, Cortazara i Marqueza, i uz prikladni omaž Hugu Prattu, Prado majstorski sklapa priču o šestoro ljudi na udaljenom pustom ostrvu, a izvanredni crtež ima gotovo hipnotičko dejstvo na čitaoca. Slučajni (?) susreti probudiće mnoge potisnute želje i nade, poteći će znoj i krv, sve do završetka u najboljoj tradiciji magičnog realizma. Prado stvara van kalupa, za svoju dušu, ali i za sve one koji žele da uživaju u klasičnim delima evropskog stripa.

ĐORĐE BAJIĆ

Objavljeno: oktobar 2012.
u magazinu i na sajtu: http://www.yc.rs

Naoko fantastična priča o ostrvcetu van brodskih puteva i dva došljaka, muškarcu i ženi, pretvoriće se, nizom „uboda“ Pradove mašte, prvo u potmulo jezovitu priču, a docnije i u priču o nasilju. Naracijski mozaik koji je u osnovi linearnog pripovedanja, međutim, videćemo na kraju, prstenasta je fikcija o stalnom kruženju fabule i sudbine.

VASA PAVKOVIĆ, književnik

Trag kredom je strip ostvarenje raskošne slikovnosti i narativnosti utemeljenoj u književnoj.

TOMISLAV ČEGIR, filmski i strip kritičar

Nalik ostrvcu s kućom usred okeana u filmu Solaris Andreja Tarkovskog, kuća na ostrvu sa svetionikom pluta u neizvesnosti u Tragu kredom, čudesnom stripu Miguelanxa Prada. Ovu neizvesnost autor majstorski dočarava pomalo magijskim rukopisom, kakav možemo naći u stripskom remek-delu Vatre Lorenza Mattottija. Trag kredom usred okeana je autorski potez Prada, još jednog inovatora u mediju.

ZORAN ĐUKANOVIĆ

 

Bookmark and Share

© Omnibus / Ljutice Bogdana 20 / 11000 Beograd / Srbija / E: office@omnibus.rs