omnibus
   
 

KNJIGE U PRODAJI

- Priča o jednom lošem pacovu

autor: Brajan Talbot

- Bad Boy

autor: Mladen Oljaća

- Vadisrce

autor: Đorđe Milović

- Ćerke

autori: Meri M Talbot i Brajan Talbot

- Etel i Ernest

autor: Rejmond Brigs

- Devedesete

autori: Wostok i Grabowski

- Šavovi

autor: Dejvid Smol

- Stripovi iz Nikad
robom (1963-1966)

autor: Radivoj Bogičević

- Stripovi iz Nikad robom
(1966-1968)

autor: Branislav Jovanović - Brana

- Briten i Brulajtli

autor: Hana Beri

- Trag kredom

autor: Migelančo Prado

- Dnevnik Ane Tank

autor: Iztok Sitar

- Tangente

autor: Migelančo Prado

- Manuel Montano

autor: Migelančo Prado

- Hladna kao led

autor: Nina Bunjevac

- Drugim očima

autor: Đorđe Milović

- Nova vremena

autor: Tomaž Lavrič

- Stripovi koje smo voleli

autori: Ž.Tamburić, Z.Zupan, Z.Stefanović

  

Tangente

naziv originala:
Tangencias

autor: Migelančo Prado
predgovor: Matko Vladanović

Edicija: Svetski tragovi #2

Format: 210x297mm (A4)
Povez: Polutvrdi (šiveno)
Broj strana: 56 (color)
Godina izdanja: 2012
ISBN: 978-86-87071-08-7

Cena: 1.700 din

= POPUST 50% =
CENA SA POPUSTOM: 850 din
- samo za ONLINE porudžbine
- samo kod izdavača
- uključeno slanje poštom
- dok traju zalihe
- Email: office@omnibus.rs

 

 

Biografija Migelanča Prada

Migelančo Prado (Miguelanxo Prado), (1958 - ), rođen je u Korunji (La Koruna), i studirao je arhitekturu kada je počeo da objavljuje prve stripove 1980. godine. Posle toga objavljivao je u magazinima Strava (Creepy), Svetski stripovi (Comix International), Zona 84, Kairo (Cairo), itd. Njegove knjige sa stripovima objavljuju se u mnogim zemljama i od strane više izdavača: Španija (“Norma Editorial”), Francuska („Casterman”, „Dupuis”, „Editions Mosquito”), Portugalija (”ASA”), Nemačka („Salleck Publications”, „Ehapa Verlag”), Italija („001 Edizioni”), SAD („NBM”), a sada konačno i kod nas.

 

PRODAJA KOD IZDAVAČA

Direktna prodaja

Javite nam se email-om ili telefonom da kupite knjige direktno od nas (office@omnibus.rs , telefon: +381 (0)63 250 669).

POZOVITE ZA POPUST !

 

PRODAJA U KNJIŽARAMA

Knjižare

Delfi: Kralja Milana 48 (ulaz iz Resavske) / SKC, Beograd


DRUGI O KNJIZI

YELLOW CAB

Tangente su zbirka u kojoj je sakupljeno osam kratkih priča nastalih u periodu 1987-1995. Svaka minijatura ima istu postavku: ljubavni par, žena i muškarac, preispituju svoj odnos. Bez obzira na odsustvo eksplicitnosti i namerno izbegavanje kulta mladog tela (Pradovi junaci i junakinje uglavnom su u kasnim tridesetim, pa i stariji), ove priče su nabijene erotikom i nude melanholičan uvid u intimu savremenog čoveka.

ĐORĐE BAJIĆ

Objavljeno: oktobar 2012.
u magazinu i na sajtu: http://www.yc.rs

STRIPOVI.COM


TANGENTE. O RUŽNIM I TUŽNIM LJUBAVIMA.

Album „Tangente“ čini osam antiromantičnih priča što su nastale između 1987. i 1995. godine; sve se one sastoje od nanovo probuđenih osjećaja i nikad ispravljenih grešaka, govore o potrošenoj mladosti i rezigniranoj zrelosti, opisuju iskrivljena gledišta i visoke materijalne težnje. Gotovo svaka priča ima u sebi dva protagonista od kojih je barem jedan disfunkcionalan, opterećen prošlošću, nezadovoljan sadašnjim društvenim i/ili ljubavnim statusom. Prebacivanje odgovornosti i nametanje krivnje uobičajeni su postupci za Pradove likove koji pretežno pripadaju građanstvu, srednjem sloju kojem priroda služi kao mjesto ljubavnog susreta. U zrelim godinama žive prosječne živote i nostalgično se prisjećaju neiskorištenih šansi („Tangente“), žive uspješne živote i stvaraju strasti kojih prije nije bilo („Popodnevna kafica“), opraštaju se prvi i posljednji put jer se razilaze u mišljenjima („Tromi oktobarski suton“), opraštaju se po drugi i posljednji put jer se razilaze u mišljenjima („Od sad pa ubuduće“), popunjavaju svakodnevnu prazninu ispražnjavanjem strasti („Dokona božanstva“), kronično se razlikuju po željama i namjerama („Zlatne privilegije“), a realnost ne podnosi snatrenje i obrnuto („Balada za saksofon i svetlo neona“).

MIROSLAV CMUK

Objavljeno: 19. oktobar 2012.
na sajtu: www.stripovi.com

Možemo se samo nadati da današnji aktivisti nakon kojeg desetljeća neće u „Tangentama“ prepoznati priče o samima sebi. U tom smislu na „Tangente“ treba gledati kao na točku dodira dvaju svjetova, točku koja poprima karakteristike Borgesovog Alepha. U njima vidimo svijet kakav je nekad bio i kakav je u najvećoj mjeri i danas. Čak i ako se nova kulturna revolucija izjalovi, njeni protagnositi neće moći reći da ih njihovi očevi na to nisu upozorili. Pradove su „Tangente“ živi dokaz za to. One su trezven, inteligentan i pomalo melankoličan prikaz jednog prostor-vremena ispričan bez truna patetike i kao takve su veliko dostignuće europskog stripa.

MATKO VLADANOVIĆ, strip kritičar

Bookmark and Share

© Omnibus / Bul. despota Stefana 110 / 11000 Beograd / Srbija / E: office@omnibus.rs