omnibus
   
 

KNJIGE U PRODAJI

- Priča o jednom lošem pacovu

autor: Brajan Talbot

- Bad Boy

autor: Mladen Oljaća

- Vadisrce

autor: Đorđe Milović

- Ćerke

autori: Meri M Talbot i Brajan Talbot

- Etel i Ernest

autor: Rejmond Brigs

- Devedesete

autori: Wostok i Grabowski

- Šavovi

autor: Dejvid Smol

- Stripovi iz Nikad
robom (1963-1966)

autor: Radivoj Bogičević

- Stripovi iz Nikad robom
(1966-1968)

autor: Branislav Jovanović - Brana

- Briten i Brulajtli

autor: Hana Beri

- Trag kredom

autor: Migelančo Prado

- Dnevnik Ane Tank

autor: Iztok Sitar

- Tangente

autor: Migelančo Prado

- Manuel Montano

autor: Migelančo Prado

- Hladna kao led

autor: Nina Bunjevac

- Drugim očima

autor: Đorđe Milović

- Nova vremena

autor: Tomaž Lavrič

- Stripovi koje smo voleli

autori: Ž.Tamburić, Z.Zupan, Z.Stefanović

  

Dnevnik Ane Tank

autor: Iztok Sitar
predgovor: Zoran Đukanović

Edicija: Novi prostori #4

Format: 165x235mm (B5)
Povez: Polutvrdi (šiveno)
Broj strana: 136 (color)
Godina izdanja: 2012
ISBN: 978-86-87071-09-4

Cena: 1.900 din

= POPUST 50% =
CENA SA POPUSTOM: 950 din
- samo za ONLINE porudžbine
- samo kod izdavača
-uključeno slanje poštom
- dok traju zalihe
- Email: office@omnibus.rs


 

Biografija Iztoka Sitara

Iztok Sitar je rođen 1962. godine u Ljubljani, gde je završio i Dizajnersku školu kao grafički dizajner. 1984. godine u književnoj reviji “Mentor” objavio je svoj prvi (pomalo autobiografski) strip Ko je ubio crtača stripova. Od tada je pod svojim imenom ili pseudonimom Ninel objavljivao stripove i političke karikature u gotovo svim slovenačkim novinama. 1990. godine izašao je njegov prvi strip album Sperma i krv, koji pak svojim morbidnim crtežom i hermetičkim scenarijem nije prešao granice andergraunda, pa se posle toga Sitar okrenuo više komercijalnom stripu, te je 1992. godine u ljubljanskom “Dnevniku” počeo objavljivati humoristički novinski strip u kaiševima, Bučmanovi, kojeg sa povremenim pauzama crta i danas. Takođe je iste godine ostavio i posao grafičkog dizajnera te se stripom počeo baviti profesionalno. Do sada je ispod njegovog kista izašlo četrnaest albuma prilično različitih žanrova, od dečjih i tinejdžerskih preko erotskih do njemu najomiljenijih političko angažovanih stripova, u kojima stavlja pred ogledalo slovenačku (pre svega) desničarsku politiku i katoličku crkvu. Pored crtanja bavi se teorijom stripa, pa je tako 2007. godine, uz 80. godišnjicu prvog slovenačkog stripa, izdao i prvu slovenačku monografiju Istorija slovenačkog stripa 1927 – 2007 u kojoj je slikom i rečju predstavljeno 80 najznačajnijih stripaša. Inače, Sitar se svrstava u Treću generaciju slovenačkih stripaša koja je krajem osamdesetih godina prošlog veka formirala takozvani “Novi slovenački strip”, oslobođen svih respekata protiv seksa, politike i crkve.

PRODAJA KOD IZDAVAČA

Direktna prodaja

Javite nam se email-om ili telefonom da kupite knjige direktno od nas (office@omnibus.rs , telefon: +381 (0)63 250 669).

POZOVITE ZA POPUST !

 

PRODAJA U KNJIŽARAMA

Knjižare

Delfi: Kralja Milana 48 (ulaz iz Resavske) / SKC, Beograd


DRUGI O KNJIZI

POPBOKS.COM

ANIN IZBOR

Sitar ne morališe i dramatizuje, ne upinje se da ponudi objašnjenje, što stripu daje auru autentičnosti. Događaji opisani u stripu deluju istinito, moguće, što ih čini samo još više uznemirujućim. Naime, simpatična i pametna Ana je sasvim svesna opasnosti koje droga donosi. Bez obzira na to što zna kakva sudbina čeka, ona ipak odlučuje da, i to sa smeškom na licu, krene putem sa koga (obično) nema povratka.

ĐORĐE BAJIĆ

Objavljeno: 19. septembar 2012.

[ www.popboks.com ]

STRIPOVI.COM

DNEVNIK ANE TANK -
O OVISNOSTIMA U STRIPOVIMA
(I ŠIRE)

Sitarov crtež napravljen je rukom (bez pomoći računala i ostalih čuda tehnike), pomalo podsjeća na Miltona Averyja čija ulja na platnu nisu krasili hiperrealistični elementi i brojni detalji, već ih je činilo svega nekoliko boja. Slično se izražava i Sitar, naglasak se stavlja na ključne detalje i pritom se Sitar služi krupnim kadrovima, što usporava ili posve zaustavlja proces pripovijedanja.

MIROSLAV CMUK

Objavljeno: 22. avgust 2012.

[ www.stripovi.com ]

VREME

TAMNA STRANA DUGE

Grafički roman Iztoka Sitara bavi se heroinskom zavisnošću. On je kombinacija društvene ironije, sirovih činjenica i grotesknog realizma, hardcore bajka za odrasle koji imaju decu. Njegov sinopsis bi bio: prvi poljubac, prva simpatija, prva ljubav, prva menstruacija, prvo pijanstvo, prvi seks, prvi džoint, prvi trip, prvi ekstazi, i na kraju – prvi heroin.

ZORAN ĐUKANOVIĆ

Objavljeno: 5. jul 2012.

[ tekst u PDF formatu ]

 

 

Bookmark and Share

© Omnibus / Ljutice Bogdana 20 / 11000 Beograd / Srbija / E: office@omnibus.rs