omnibus
   
 

KNJIGE U PRODAJI

- Priča o jednom lošem pacovu

autor: Brajan Talbot

- Bad Boy

autor: Mladen Oljaća

- Vadisrce

autor: Đorđe Milović

- Ćerke

autori: Meri M Talbot i Brajan Talbot

- Etel i Ernest

autor: Rejmond Brigs

- Devedesete

autori: Wostok i Grabowski

- Šavovi

autor: Dejvid Smol

- Stripovi iz Nikad
robom (1963-1966)

autor: Radivoj Bogičević

- Stripovi iz Nikad robom
(1966-1968)

autor: Branislav Jovanović - Brana

- Briten i Brulajtli

autor: Hana Beri

- Trag kredom

autor: Migelančo Prado

- Dnevnik Ane Tank

autor: Iztok Sitar

- Tangente

autor: Migelančo Prado

- Manuel Montano

autor: Migelančo Prado

- Hladna kao led

autor: Nina Bunjevac

- Drugim očima

autor: Đorđe Milović

- Nova vremena

autor: Tomaž Lavrič

- Stripovi koje smo voleli

autori: Ž.Tamburić, Z.Zupan, Z.Stefanović

  

Ćerke
"KOSTA" nagrada u žanru
biografije 2012. godine

naziv originala:
Dotter of her Father's Eyes

autor: Meri M Talbot i Brajan Talbot
predgovor: Pavle Zelić

Edicija: Svetski tragovi #7

Format: 165x235mm (B5)
Povez: Polutvrdi (šiveno)
Broj strana: 104 (kolor)
Godina izdanja: 2013
ISBN: 978-86-87071-17-9

Cena: 1.600 din

= POPUST 50% =
CENA SA POPUSTOM: 800 din
- samo za ONLINE porudžbine
- samo kod izdavača
- uključeno slanje poštom
- dok traju zalihe
- Email: office@omnibus.rs

 

 

Biografije

Meri Talbot objavljuje radove iz oblasti jezika, roda i moći, i to naročito u odnosu na medije i potrošačku kulturu. Među njenim najnovijim knjigama su Jezik i rod (drugo izdanje) i Medijski diskurs: Reprezentacija i Interakcija, mada je najpoznatija po svom kritičkom istraživanju „sintetičkog sestrinstva“ koje se nudi u časopisima za tinejdžere. “Ćerke” su njen prvi poduhvat u domenu grafičkih novela.

Brajan Talbot je radio andergraund stripove, naučnu fantastiku i priče o super junacima poput Sudije Dreda i Betmena: Legende o mračnom vitezu, Vertigo izdanja uključujući i Helblejzera, Sendmena i Fejbls, a autor je scenarija i crteža za nekoliko grafičkih novela koje su ovenčane Igl i Ajsner nagradama.


  Bookmark and Share

PRODAJA KOD IZDAVAČA

Direktna prodaja

Javite nam se email-om ili telefonom da kupite knjige direktno od nas (office@omnibus.rs , telefon: +381 (0)63 250 669).

POZOVITE ZA POPUST !

 

PRODAJA U KNJIŽARAMA

Knjižare

Delfi: Kralja Milana 48 (ulaz iz Resavske) / SKC, Beograd

DRUGI O KNJIZI

OČEVI I ĆERKE U PRIČI I SLICI

18. avgust 2014. / RTS1, KULTURNI DNEVNIK


ZENICA OKA OČEVOG

(...) Delo bračnog para Talbotovih pokazije i koliko je imperativno važno da pravimo izlete van svojih osnovnih karijera i dnevnih života. Moramo sebi dati oduška u ključnim tačkama egzistencije i u toj katarzi usput vratiti svetu delić teško stečene lične spoznaje.

ZORAN STEFANOVIĆ, 2. avgust 2014. / POLITIKA


ZENICA OKA OČEVOG

(...) Ćerke se temelje na dva pripovedna toka, naizgled nekonvencionalno isprepletana. Prvi je odrastanje same Meri i njen odnos sa otuđenim ocem, koji je kao svetski priznat stručnjak za Džejmsa Džojsa toliko bio uronjen u svoju životnu misiju da je više živeo pored svoje dece nego sa njima. Ovaj tok je i ljupko i bolno precizan, iskren dokument o odrastanju u posleratnoj Britaniji, prilično sličan istočnoj rođaci, socijalističkoj Jugoslaviji.

Drugi tok je kao kerolovsko ogledalo: boravak Džojsove porodice u međuratnom periodu, prvo u Parizu koji nakon Velikog rata kao središte novog sveta buja od avangardne kolektivne energije, nade i stvaralaštva, a zatim u Londonu, gde se životi i konačno menjaju, naročito za Luciju, Džojsovu kćer. U sasvim tihom drugom planu obe priče oseća se ogromna faktografska utemeljenost, dramski iskorišćena do krajnjih granica unutar postupka koji korespondira sa Džojsovim.

Krajnji efekat svega ovoga dovodi do retkog iskustva: do tačke gde čitalac, uljuljkan pažljivo vođen pričom poput one u televizijskom dokumentarcu, dobija strujni šok i na poslednjim stranama knjige jasno shvata šta je pročitao. I koje su pouke priče za njega i bližnje — i unazad i unapred.

ZORAN STEFANOVIĆ, 7. jul 2014. / www.stripvesti.com


ČERKE
Priča o odnosima očeva i ćerki, vrsti odnosa o kojoj se ne govori koliko bi trebalo...

(...) važno je istaći kako Talbotova koristi ove paralele pre svega da bi isti problem, koji neminovno kulminira sukobom generacija, predstavila u dva različita perioda, a ne kako bi se u većoj meri poistovetila s Džojsovom. Tu činjenicu njen suprug, Brajan Talbot (koga je balkanska publika upoznala kroz stimpank triler „Granvil“), sjajno prati kroz adekvatno stilizovan crtež.

Njegov izraz ovde je pojednostavljen i blizak Eržeovoj „čistoj liniji“, a boje u stripu prilagođene vremenu radnje: sadašnjost je predstavljena paletom živih, jarkih boja; Merino detinjstvo u posleratnoj Britaniji „zamućeno“ sepija nijansama (gde je tek poneki detalj istaknut crvenom ili zelenom, recimo); a deo priče o Luciji, mahom smešten u boemski Pariz dvadesetih, tmurnim crno-teget tonovima (bez isticanja bilo čega nekom jarkom bojom, osim - baš time - osnovne razlike u životima dve devojke).

ANDRIJA MIHAJLOVIĆ, 7. maj 2014. / www.stripovi.com


DNEVNIK

Dve biografije prepliću se otkrivajući, bez obzira na razlike, principe ponašanja koji se iz generacije u generaciju menjaju, ali vrlo sporo i uz teške žrtve. Svaka životna priča ima svoju prepoznatljivu boju, sivu za Luciju, smeđu za Meri, što naznačava i težinu njihove sudbine. U pričama nema patetike ili mudrovanja već realnih životnih situacija, lepih ali i onih od kojih ostaje gorčina u grlu.

ILIJA BAKIĆ, 16. april 2014.

„Ćerke“ (u originalu „Dotter of Her Father’s Eyes“ – igra reči koja bi se na srpskom mogla prevesti i u kontekstu fraze „zenica oka tatinog“), Brajana i Meri, ili pre, Meri i Brajana Talbota je stoga u punoj meri dekonstrukcija mita o očevima i ćerkama, teško i beskompromisno delo koje podjednako razotkriva mračnu prirodu velikana svetske književnosti, Džejmsa Džojsa, u odnosu prema njegovoj ćerci Luciji, koliko i maltene neprijatno intimnu životnu priču same scenaristkinje.

PAVLE ZELIĆ

Sjajno urađena dvostruka biografija koja prelazi granice i literature i grafičkog žanra sa izuzetnim efektom. Dragulj od knjige.

Žiri "Kosta" nagrade 2012. godine

(Knjiga je) ambiciozna, zabavna i sa dobrim zapažanjima. (Ona je) kombinacija scenarija Meri Talbot sa zadivljujućim dizajnom njenog supruga.

"TELEGRAF", Velika Britanija

Ovo je jedan od najboljih kolaborativnih napora koje sam video u stripskoj umetnosti.

DŽO SAKO, crtač stripova

 

 

Bookmark and Share

© Omnibus / Ljutice Bogdana 20 / 11000 Beograd / Srbija / E: office@omnibus.rs