omnibus
   
 

KNJIGE U PRODAJI

- Priča o jednom lošem pacovu

autor: Brajan Talbot

- Bad Boy

autor: Mladen Oljaća

- Vadisrce

autor: Đorđe Milović

- Ćerke

autori: Meri M Talbot i Brajan Talbot

- Etel i Ernest

autor: Rejmond Brigs

- Devedesete

autori: Wostok i Grabowski

- Šavovi

autor: Dejvid Smol

- Stripovi iz Nikad
robom (1963-1966)

autor: Radivoj Bogičević

- Stripovi iz Nikad robom
(1966-1968)

autor: Branislav Jovanović - Brana

- Briten i Brulajtli

autor: Hana Beri

- Trag kredom

autor: Migelančo Prado

- Dnevnik Ane Tank

autor: Iztok Sitar

- Tangente

autor: Migelančo Prado

- Manuel Montano

autor: Migelančo Prado

- Hladna kao led

autor: Nina Bunjevac

- Drugim očima

autor: Đorđe Milović

- Nova vremena

autor: Tomaž Lavrič

- Stripovi koje smo voleli

autori: Ž.Tamburić, Z.Zupan, Z.Stefanović

  

Briten i Brulajtli

naziv originala:
Britten and Brulightly

autor: Hana Beri
predgovor: Tomislav Čegir

Edicija: Svetski tragovi #4

Format: 210x297mm (A4)
Povez: Polutvrdi (šiveno)
Broj strana: 108 (color)
Godina izdanja: 2012
ISBN: 978-86-87071-11-7

Cena: 2.500 din

= POPUST 50% =
CENA SA POPUSTOM: 1.250 din
- samo za ONLINE porudžbine
- samo kod izdavača
- uključeno slanje poštom
- dok traju zalihe
- Email: office@omnibus.rs


 

Biografija Hane Beri

Hana Beri (Hannah Berry) počela je rad na stripu Briten i Brulajtli (Britten and Brülightly) još dok je studirala na fakultetu za ilustraciju. Knjiga je odmah postala uspešna i već je objavljena na više jezika. Francusko izdanje je izabrano da bude deo zvanične selekcije na festivalu u Angulemu (Angouleme) 2010. godine. Njena druga knjiga, Adamtin (Adamtine), izašla je 2012. godine u Velikoj Britaniji. Hana Beri trenutno živi u Brajtonu (Brighton), Engleska – gradu pored mora koji izgleda veoma depresivno kada pada kiša.

PRODAJA KOD IZDAVAČA

Direktna prodaja

Javite nam se email-om ili telefonom da kupite knjige direktno od nas (office@omnibus.rs , telefon: +381 (0)63 250 669).

POZOVITE ZA POPUST !

 

PRODAJA U KNJIŽARAMA

Knjižare

Delfi: Kralja Milana 48 (ulaz iz Resavske) / SKC, Beograd

DRUGI O KNJIZI

DANAS

HRABROST PRVENCA

U vreme objavljivanja svog strip prvenca „Briten i Brulajtli“ 2008. godine Hana Beri imala je samo 25 godina. Zapravo, strip je počela da radi još dok je pohađala studije ilustracije na Univerzitetu u Brajtonu, kada je hrabro odlučila da kreira grafički „noir“ roman, a u pristupu da se većinom ugleda na slikarsku praksu kontinentalnih strip autora, prvenstveno iz Francuske i Belgije, što je podjednako bilo strano strip sceni u Velikoj Britaniji. (...)
Finesu njenog pristupa konstituiše i poigravanje žanrom i povremena želja da ga oboji šarmantnim detaljem. Tako je uloga Britenovog sagovornika, Stjuarta Brulajtlija, poverena kesici čaja, kao ljupkoj nonsense smicalici, pandanu Pinokijevog cvrčka Džiminija, sa kojim je Briten u konstantnom dijalogu, komentarišući događaje i objašnjavajući radnju. Može se reći da čaj ima status svetog artikla u Velikoj Britaniji, koji je kao vid svojevrsne utehe verovatno zaveštanje perioda Drugog svetskog rata, kada je Vlada naredila da se sve rezerve čaja distribuiraju po skladištima širom zemlje da bi se očuvale za moral i zdravlje stanovništva. Tako da to nije samo nacionalni napitak, već i simbol otpora, ali i pouzdane utehe, na koju se i glavni junak ove priče oslanja.
Postepeno građenu narativnu uporedo prati i grafička slojevitost. Hromatski sklad postignut je u veoma suzdržanoj lestvici sivih tonova, koji dobijaju različiti karakter u zavisnosti od tonalnog i kolorističkog susedstva, te se kreću u rasponu od zagasito zelenog, magličasto plavog do smeđe crvenog.
Autorka je na stripu temeljno radila više od dve godine, u tehnici ručno bojenog akvarela i gvaš tehnike, uz minimalnu kompjutersku obradu, zbog čega posebnu vrednost predstavlja, upravo, punoća slikarski realizovanih tabli. Iako nepretenciozan, strip odlikuje neustrašivost prvenca, istraživački je postavljen i pošteno realizovan, ispitujući kako sam žanr, tako i sopstveni rukopis u mediju.

ANICA TUCAKOV

Objavljeno: 05. mart 2014
i na internet stranama:
www.danas.rs

 

STRIPOVI.COM

O ZANEMARENOM ŽANRU I FILMU I STRIPU

Inteligentni dijalozi, emocionalno nabijene izjave i brojne verbalne doskočice, temeljene na nehotičnim nesporazumima ili krvavim raspravama, obavezna su karakteristika noira, kako u filmu, tako i u stripu. Grafička novela „Britten and Brulightly“ ne pati od manjka suvislih rečenica, galerija sporednih likova dovoljno je razgovorljiva i šarena (unatoč izostanku šarenih boja), tako da fabula ne gubi na intenzitetu, već se postupno pojačava kako primiče kraju. „Britten and Brulightly“ u sebi nema istaknutu obrazovnu ili angažiranu crtu jer nije na noir pričama da šire humanističke spoznaje, već da prikažu manju ili veću zločinačku priču iz što se može dogoditi u svakom susjedstvu i koja bi se, da nema neželjenog znatiželjnika u obliku detektiva ili sasvim slučajnog prolaznika, trajno zakopala. Može se reći da u noir ostvarenjima nema previše mjesta za prosječne i priglupe pojedince, već da prevladavaju intelektualno nadmoćniji i prepredeniji likovi, što će reći da noir publika mora biti zahtjevnija i upućena u cjelokupnu tematiku ako želi što bolje doživjeti uspješno ostvarenu noir priču.

MIROSLAV CMUK

Objavljeno: 01. april 2013
www.stripovi.com

 

POLITIKA

ČEMERNE KIŠE BRAJTONSKE

Pojedinačni prizori i table pažljivo su montirani, tako da se mnoge stranice završavaju uzbudljivim prizorom i čitalac jedva čeka da okrene sledeću stranu. Ostaje misterija kako je Hana Beri, u tako ranom stvaralačkom periodu uspela da postigne ovu narativnu zrelost, ali verovatno se radi o mnogim pročitanim knjigama, kao i o izuzetnom talentu.

ŽIVOJIN TAMBURIĆ

Objavljeno: 12. januar 2013.

POLITIKA

Privatni detektiv Fernandez Briten bi najradije da ga smatraju "privatnim istraživačem". Umoran i ogorčen, nakon decenija provedenih čeprkajući po tuđem prljavom vešu, živi isključivo u uzaludnoj nadi da će jednog dana otkrivanje istine uspeti da dovede do srećnog završetka, stoga preuzima slučaj Šarlot Moton, žene koja odbija da poveruje da je njen verenik Berni Kudos počinio samoubistvo. Strip Briten i Brulajtli je "Tajms" 2008. nazvao "stripom godine", zbog spoja francuskog lirskog vizuelnog stila "Belvil randevua" i neo-noara u maniru Finčera, Nolana i braće Koen.

NENAD LUKIĆ

Objavljeno: 29. decembar 2012.

 

Britten and Brulightly je ostvarenje čije su kvalitete znatne već u prvom čitanju, dok se u svakom novom razgranavaju u nizu stanovišta. Prvijenac Hannah Berry je punokrvni predstavnik strip noira, pa samim time bespogovorno zauzima značajno mjesto i u okvirima medija stripa kao i u širim okvirima žanra.

TOMISLAV ČEGIR, strip kritičar

 

Bookmark and Share

© Omnibus / Ljutice Bogdana 20 / 11000 Beograd / Srbija / E: office@omnibus.rs