omnibus
   
 

KNJIGE U PRODAJI

- Priča o jednom lošem pacovu

autor: Brajan Talbot

- Bad Boy

autor: Mladen Oljaća

- Vadisrce

autor: Đorđe Milović

- Ćerke

autori: Meri M Talbot i Brajan Talbot

- Etel i Ernest

autor: Rejmond Brigs

- Devedesete

autori: Wostok i Grabowski

- Šavovi

autor: Dejvid Smol

- Stripovi iz Nikad
robom (1963-1966)

autor: Radivoj Bogičević

- Stripovi iz Nikad robom
(1966-1968)

autor: Branislav Jovanović - Brana

- Briten i Brulajtli

autor: Hana Beri

- Trag kredom

autor: Migelančo Prado

- Dnevnik Ane Tank

autor: Iztok Sitar

- Tangente

autor: Migelančo Prado

- Manuel Montano

autor: Migelančo Prado

- Hladna kao led

autor: Nina Bunjevac

- Drugim očima

autor: Đorđe Milović

- Nova vremena

autor: Tomaž Lavrič

- Stripovi koje smo voleli

autori: Ž.Tamburić, Z.Zupan, Z.Stefanović

  

Bad Boy

autor: Mladen Oljača

predgovor: Živojin Tamburić

Edicija: Novi prostori #7

Format: 210x297mm (A4)
Povez: Polutvrdi (šiveno)
Broj strana: 92 (CB)
Godina izdanja: 2014
ISBN: 978-86-87071-19-3

Cena: 1.000,00 din

= POPUST 30% =
CENA SA POPUSTOM: 700 din
- samo za ONLINE porudžbine
- samo kod izdavača
- uključeno slanje poštom
- dok traju zalihe
- Email: office@omnibus.rs


 

Biografije

Mladen Oljača oje rođen 1970. godine i živi i radi kao freelance ilustrator, karikaturista i strip crtač u Novom Sadu. Od 1996. godine, od kako se profesionalno bavi crtanjem, radio je i sarađivao u enkoliko redakcija dnevnih novina, nedeljnih i mesečnih magazina najrazličitijeg profila i kao karikaturista na javnom servisu Radio Televiziji Vojvodine. Takođe, ilustrovao je veći broj knjiga i priručnika najrazličitijeg profila od ljubavne poezije, preko tehničkih brošura, do underground poezije. Poslednjih nekoliko godina inten-zivno se bavi ilustrovanjem knjiga za decu za razne izdavače i autore. Učestvovao je na oko četrdesetak kolektivnih izložbi stripa, ilustracije i karikature na prostorima bivše Jugo-slavije, a imao je i dve samostalne izložbe u Novom Sadu i Kraljevu. Dobio je šest nagrada za strip i ilustraciju, uglavnom u Sloveniji.


  Bookmark and Share

PRODAJA KOD IZDAVAČA

Direktna prodaja

Javite nam se email-om ili telefonom da kupite knjige direktno od nas (office@omnibus.rs , telefon: +381 (0)63 250 669).

POZOVITE ZA POPUST !

 

PRODAJA U KNJIŽARAMA

Knjižare

Delfi: Kralja Milana 48 (ulaz iz Resavske) / SKC, Beograd

DRUGI O KNJIZI


PRIČE DEŽURNOG NEVALJALCA

Mladen Oljača (1970) spada u mlađu/srednju generaciju domaćih strip autora koja je stasavala u vremenu poslednjih ratova, ekonomskih sankcija i izolacije od ostatka (kulturnog) sveta. Takve nevolje su, pak, naterale strip kreativce da se snalaze i dovijaju kako i gde da objavljuju svoje radove; obzirom da je puno toga umnoženo u sopstvenoj „režiji“ autori barem nikada nisu imali probleme sa strahom od uredničke cenzure što je, s druge strane, pospešilo razvoj prirodnog mladalačkog bunta obilno hranjenog prizorima raspada države, sistema društvenih, porodičnih i ličnih vrednosti, potenciranjem kriminalnih aktivnosti, od najsitnijih do onih u državnom vrhu. Nije stoga čudo da su bezmalo svi autori tog alternativno-andergraund strip talasa činili manje ili veće iskorake odnosno otklone prema stvarnosti, sa humornim cinično-sarkastičnim tonom pripovedanja, odnosno karikaturalnim grafičkim izrazom. Ipak, ova prinudna sloboda rezultirala je i velikim brojem autora koji su odustajali od strip stvaralaštva koje ne donosi ni minimalnu materijalnu sigurnost, nikakve mogućnosti redovnog objavljivanja niti satisfakciju priznanja. (...)

ILIJA BAKIĆ, 29. avgust 2014. / DNEVNIK
Objavljeno i na sajtu: www.dnevnik.rs


AKO PROMAŠIMO CILJ, POGODILI SMO SVE OSTALO

Vrsni novosadski strip crtač, karikaturista i ilustrator Mladen Oljača u izdanju Omnibusa (Beograd, 2014) realizovao je vanserijsku knjigu pod nazivom "Bad Boy". Četrdeset nezavisnih priča, objedinjenih permanentnom idejom podsmeha "godinama koje su pojele sankcije" i sedam ilustracija čini ovo delo vrlo referentnim u svetu strip izdavaštva. (...)

GORDAN GORUNOVIĆ, 16. avgust 2014. / POLITIKA

Ove Oljačine kratke priče nalaze se na pola puta između grotesknog ostvarenja glavnog toka i alternativnog rada. Površno gledano, radi se o pričama koje su humorističke i dosta simpatično nacrtane, ali posle čitanja nećemo biti samo zabavljeni. Duboka satira i sarkazam koji se skoro neosetno provlače kroz priče, kao i totalni obračun sa fizičkim i karakternim crtama arhetipova istorije, stripa i literature, pa i sadašnjeg čoveka, donose jedan mnogo složeniji nivo doživljavanja ovih priča. Zato, pri ponovnom pogledu, može se reći da su ove crnohumorne priče jedno ozbiljno autorsko ostvarenje, gde se odvija sukob sa trivijalnom stvar-nošću i razrešava kroz rezignaciju, ali i jednu malu humorističku osvetu. Autor se obračunava i sveti, bar donekle, svojim crnim humorom, svemu onome što mu je pojelo mladost i uskratilo puni humani razvoj.

ŽIVOJIN TAMBURIĆ

 

Bookmark and Share

© Omnibus / Ljutice Bogdana 20 / 11000 Beograd / Srbija / E: office@omnibus.rs